Контраразузнаването на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) неутрализира реактивирана разузнавателно-бойна

...
Контраразузнаването на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) неутрализира реактивирана разузнавателно-бойна
Коментари Харесай

В Украйна арестуваха клетка на ФСБ, планираща атентати в Киев

Контраразузнаването на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обезврежда " реактивирана "  разузнавателно-бойна група на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), планираща атентати в Киев. Това заяви пресслужбата на СБУ, представена от " Гордон ".

" Групата включваше трима души, които подготвяха поредност от мощни детонации против основни обекти на украинската войска. Сред предпочитаните цели на агресора бяха подразделения на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна и Министерството на защитата на Украйна, както и техните аварийни командни пунктове. За осъществяване на саботажите подсъдимите възнамерявали да употребяват до 10 дрона, които особено оборудвали със самоделни взривни устройства. Служителите на СБУ задържали всички членове на съветската група, откакто почнали дейната фаза от подготовката на диверсията ", се споделя в известието.

 SBU neutralized an agent-combat group of the FSB, which was preparing sabotage at the facilities of the Ukrainian Armed Forces and the Ministry of Defense of the Kyiv region.

A group of three people, formed in 2018, equipped 10 drones with homemade explosives!
— MAKS 23 (@Maks_NAFO_FELLA)

Групировката е образувана още през 2018 година от кариерен чиновник на ФСБ. Той вербувал другите двама съучастници (жители на Киев и Чернигов) и ги превел в режим на подготвеност до началото на съветската инвазия.

" Всеки от участниците в съветската разузнавателно-бойна група имаше своя специализация в провеждането на разследваща и подривна активност в интерес на страната-агресор. Единият от тях произвеждаше самоделни взривни устройства, другият отговаряше за преработката на " цивилен " безпилотни летателни апарати в атакуващи дронове ", означават от СБУ.

Според разследващата работа в местата, където живеят подсъдимите, били създадени лаборатории за произвеждане на експлозиви и рационализация на дронове.

" Един от членовете на вражеската група директно контролираше дроновете. За да придобие съответните умения, през март тази година в региона на Киев дамата приключи курс за образование за оператори на безпилотни летателни апарати. През пролетта на тази година обвинените започнаха да наблюдават местонахождението на подразделения на силите за защита в региона на столицата ", допълват от СБУ.

Задържаните могат да получат до 15 години затвор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР